Tips: succesvol communiceren met je grafisch designer

Voor een grafisch vormgever is feedback van de opdrachtgever ontzettend belangrijk. Liefst voorzien van alle toeters en bellen. Hierbij 5 tips tot helder communiceren met je grafisch ontwerper a.k.a. zeurpiet (neen, echt niet, we willen het eindresultaat gewoon heel erg goed hebben :-)).

1. Feedback in fases Ontwerpen is een creatief proces. Voor een designer is het van groot belang om tijdens de verschillende stappen van dat proces feedback te ontvangen. Zo sturen we tussentijds bij, en vermijden we dat een workflow vertraagt omdat er aan het einde van de rit nog veel sleutelwerk blijkt te zijn.

2. Inspireer ons Wij houden van voorbeelden: stijlen, noodboard, lettertypes, kleurpaletten, lay-outs, … die jou inspireren en ons helpen uit te vinden wat je graag wil zien.

3. Laat je inspireren door je grafisch ontwerper

Bij grafisch ontwerp loopt creativiteit samen met technische kennis. Valt je grafisch idee te realiseren met je vooropgestelde budget? Dat vertellen we je graag. Tuurlijk zijn je suggesties ter verbetering waardevol, en samen met onze kennis zorgen we ervoor dat het voorbeeld dat in jouw hoofd zit tastbaar wordt.


4. Laat ruimte voor creatieve vrijheid

Wij verrassen graag en gebruiken daar al onze vaardigheden voor. Met een beetje flexibiliteit en vrijheid eindig je met een ontwerp dat matcht met je idee, en hopelijk zelfs je verwachtingen overtreft.


5. Hou je verwachtingen realistisch De afspraak rond de verwachte hoeveelheid concepten en een tijdlijn van het project, zijn in het voordeel van een creatieproces. Weet dat de meeste handelingen in een grafisch ontwerp tijdrovender kunnen zijn dan jij denkt. "Kun je dan niet even".... nee, zeer waarschijnlijk niet. Met deze 5 tips in het achterhoofd kan de samenwerking met je Kant & Claar designer alleen maar een succes worden.


Schakel je graag één van onze experts in? Bel 0681911821


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven