SPEELGOEDAUTO REK

1tier_catalog1_1024x1024.jpg

OVER

Sinds de jaar en dag spelen kinderen met metalen speelgoedauto's. Cars en Hot Wheels zijn op dit moment de meest verzamelde autootjes. Kinderen herkennen de miniatuur auto’s van televisie en films. Voor hun gevoel kunnen ze er nooit te veel van hebben! En dan is dan ook vaak het geval; veel te veel kleine autootjes door het hele huis! 

 

Toen ik de eerste productie speelgoedauto trekken verkocht was mijn zoontje Julius 4 jaar oud. Zijn fascinatie voor alles op vier wielen begon al voordat hij 2 jaar oud was. Met name Cars autootjes; hij heeft er inmiddels meer dan 50 en weet precies welke hij ooit nog wil hebben, kent de namen, sjouwt ze overal mee naar toe en speelt er dagelijks mee. De Hot Wheels autootjes zijn een goede tweede; speciale edities van Batman en autootjes die passen op zijn Dinosaurus race baan; hij heeft van alles bij elkaar gesprokkeld door de jaren heen. En dan nog de verzameling die hij zelf heeft aangelegd door aankopen op vrijmarkten; monstertrucks, Matchbox autootjes en al het overige met 4 wielen…. 

 

Binnen no-time was zijn speelgoedauto collectie te groot geworden voor de opbergbak en lagen ze door het hele huis! Niet heel handig als je op het punt staat de deur uit te gaan en op zoek moet naar dat ene gele raceautootje die toch echt mee moet… niet dus! Er moest iets gedaan worden!

 

Ik zocht overal naar een functionele en betaalbare bewaaroplossing voor deze auto's. Maar veel verder dan een opbergkoffertje kwam ik niet. Toen heb ik zelf maar een ‘garage’ in elkaar gezet van wc rol kokers, dat was een tijdje heel leuk maar heeft uiteindelijk het vele (hardhandige) gebruik niet overleefd. 

 

Vervolgens ben ik in zee gegaan met een Nedrelandse houtbewerker die de huidige speelgoedauto rekjes produceert. 

 

Niet alleen maakte een speelgoedauto rek enorm veel ruimte vrij in de (kinder)kamer maar kindjes nemen vaak zelf het initiatief om de autootjes op te ruimen en netjes (soms zelfs op kleur) neer te zetten. 

 

Inmiddels is Julius 11 jaar oud en het autorek heeft nog steeds een prominente plek in zijn kamer, nu meer een verzamelrek dan gebruiksvoorwerp maar nog steeds even leuk om aan de muur te hebben.